Sagn om helte og guder

Workshop om mundtlige fortællinger, sagn og myter på Lejre Museum.

ROMU

Humanistiske fag, Dansk, Fremstilling, Fortolkning
Udenfor Roskilde Kommune
Gratis for folkeskoler i Roskilde og Lejre Kommune
Lejre Museum - Orehøjvej 4
Lejre

Der er parkeringsplads ved museet. Lejre Station ligger 2 km fra Lejre Museum. Det tager ca. 25-30 minutter at gå og 10 minutter at cykle.

Klassetrin: 1.-2. klasse.

Varighed: 3-4 timer.

Pris: 1.200 kr. Gratis for skoler i Lejre Kommune og Roskilde Kommune jf. aftale om gratis undervisning.

Hvad kendetegner en helt og hvad er en god fortælling? I dette forløb arbejder vi  med sagnene om Skjoldungerne, de nordiske guder og heltekvadet Beowulf. Vi skal især arbejde med, hvad der er kendetegnende for en helt før og nu. Ligesom vi også fokuserer på sagn og myter som mundtlige fortællinger både ved at lytte og høre forskellige historier samt ved selv at fremstille korte historier eller tegneserier om vores egne helte. I denne workshop arbejder vi med personbeskrivelse og fortællestruktur. Vi anvender Fisken som fortællestruktur.

Fælles mål

Dansk – kompetencemål: Fremstilling

Eleven kan udtrykke sig i skrift, tale, lyd og billede i velkendte faglige situationer.

Dansk - kompetencemål: Fortolkning

Eleven kan forholde sig til velkendte temaer i eget og andres liv gennem undersøgelse af litteratur og andre æstetiske tekster.

Faglige læringsmål

Dansk: Eleven kan følge forløbet i sagnhistorier og udpege fælles træk som tema og personskildring.

Eleven kan udarbejde enkle tekster med titel, start, midte og slutning

Eleven kender til karakteristika for mundtlige fortællinger.