Når klokken ringer ind - En skoledag i 1900

Hvordan var det at gå i skole for 100 år? Det får eleverne mulighed for at prøve i forløbet "Når klokken ringer ind - En skoledag i 1900".

ROMU

Humanistiske fag, Dansk, Kristendom, Historie, Kristendom, Kronologi og sammenhæng
Gratis for folkeskoler i Roskilde og Lejre Kommune

Når klokken ringer ind - En skoledag i 1900

Målgruppe: 1.-4. klasse.

Varighed: 2 timer.

Fagområder: Forløbet kan anvendes tværfagligt med særlig vægt på fagene historie, dansk, kristendomskundskab, idræt og matematik.

Læringsmål:

Historie: Kronologi og sammenhæng.. Eleverne opnår kendskab til samfundslivet før og nu. Forløbet giver eleverne praktisk erfaring med og viden om børne- og skoleliv for cirka hundrede år siden.

Undervisningsforløbet ”Når klokken ringer ind - En skoledag i 1900” foregår i museets skolestue med pulte, anskuelsestavler mm. Skolestuen giver gode muligheder for et historisk undervisningsforløb, som det kan have udspillet sig i årene omkring 1900, under anvendelse af datidens læringsmetoder og undervisningsmaterialer. Museets lærer står for dagens undervisning og denne bestemmer hvilke fag og i hvilken rækkefølge disse kommer, men stikordene er: salmesang og Fadervor, dansk læsning/skrivning, regning og tabeltræning, bibelhistorie, historie og geografi. Formålet med forløbet er, igennem et historisk scenarie, at give eleverne praktisk erfaring med og viden om børne- og skoleliv for cirka hundrede år siden.

Booking

Forløbet bookes  på tlf. 4631 6500 eller e-mail roskildemuseum@romu.dk.