Hverdagsliv og købmandsregning

Få et indtryk af dagliglivet i en typisk købmandsgård fra 1920'erne og prøv regning i praksis. Lützhøfts Købmandsgård.

ROMU

Humanistiske fag, Naturfag, Historie, Matematik, Matematisk opmærksomhed
Gratis for folkeskoler i Roskilde og Lejre Kommune
Ringstedgade 8

Der er parkeringsplads og holdeplads for busser i nærheden af museets besøgssteder. I Roskilde by gælder særlige parkeringsrestriktioner for biler og busser.

TID: 1½ TIME
TIRSDAG, ONSDAG OG TORSDAGE KL. 9-14
GRATIS FOR ROSKILDE OG LEJRE KOMMUNES SKOLER
ANDRE SKOLER/DAGE 600 KR.

Emneord: Matematik i anvendelse og Relatere til egen livsverden

I undervisningen får eleverne et indtryk af dagliglivet i en typisk købmandsgård fra 1920´erne. Vi taler om handel i byen for ca. 100 år siden, om kunderne i købmandsgården og om hvilke arbejdsopgaver de ansatte skulle udføre. Eleverne vejer varer af, udregner priser og ”betjener” kunder, som man gjorde i 1920’ernes købmandsgård. På gårdspladsen vil der være andre mindre regneopgaver, som eleverne skal løse i grupper. Eleverne introduceres gennem forløbet bl.a. til købmandens opgaver i butikken og hans brug af ”hverdagsmatematik”.

Se undervisningsmaterialet "Købmandsgården i tid og tal". Materialet findes på museets hjemmeside.